Spitalul Județean Satu Mare a fost acreditat

Având în vedere prevederile articolelor 173 și 175 din legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, spitalele care au primit autorizaţie de funcţionare înainte de luna iunie 2011 trebuie să aibă acreditarea obţinută de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) pentru a putea furniza servicii decontate de CNAS de la 1 iulie 2016. Conform Ordinului nr. 506/12.08.2016 Spitalul Județean de Urgență SatuMare a fost încadrat în categoria „NIVEL ACREDITAT”.

„Spitalele care nu obţin acreditarea nu vor mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Un spital care nu este acreditat poate funcţiona fără relaţie contractuală cu sistemul public de asigurări. Dacă pacienţii vor accepta să primească îngrijiri medicale într-o unitate medicală neacreditată şi vor accepta să plătească pentru aceste servicii, unitatea va continua să funcţioneze”, arată ANMCS. Procesul a început, în toată ţara, încă din 2011 şi prima etapă a acreditării încheându-se în luna iunie 2016.

Conform Ordinului nr. 506/12.08.2016 Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a fost încadrat în categoria „NIVEL ACREDITAT”.

Această acreditare a fost obținută în urma unei evaluări desfășurate la toate secțiile, serviciile, compartimentele, laboratoarele, spitalului și ambulatoriului de specialitate, în toate locațiile acestuia. Procesul de evaluare în vedrea acreditării a durat patru zile derulându-se în perioada 16-19 mai 2016.

În cadrul acestui proces au fost analizate și evaluate 1.700 de indicatori specifici din 33 liste de verificare specifice standardelor referiotare la: activitatea de manegement, toate activitățile medicale și administrative, drepturile pacientului și urmărirea traseului pacientului de la sosirea în unitate până la externarea acestuia cuprinzând și interviul acestuia.

Acreditarea este modalitatea prin care se demonstrează că o unitate medicală face eforturi permanenete să acorde îngrijiri medicale care să satisfacă așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor, cât și din punct de vedere al condițiilor în care se acordă.

Într-o unitate acreditată există condiţii pentru aplicarea celei mai bune practici în domeniu și pentru luarea tuturor măsurilor pentru a evita riscurile ca pacientul să sufere prejudicii de orice fel pe durata tratamentului aplicat în respectivul spital.

Prezenta acreditare este valabilă 5 ani, la sfârșitul cărora spitalul trebuie să primească din nou o vizită de evaluare în vederea acreditării aferent ciclului II de evaluare a spitalelor.

spital10

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.