Wizzair poate să vină la Satu Mare

În cadrul ședinței de astăzi, 29 august, consilierii județeni au aprobat reducerea tarifelor percepute de administrația aeroportuară. Astfel, marile companii de zboruri, printre care și Wizzair, au liber să vină la Satu Mare.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii județeni, tariful de aterizare a fost redus de la 4 euro pe tonă la 0,4 euro pe tonă. De asemenea, tariful de servicii pentru pasageri a scăzut de la 4 euro pe pasager la un euro. Totodată, a fost redus și tariful de securitate aeroportuară de la 5,5 euro la un euro per pasager îmbarcat.

În luarea de cuvânt, consilierul județean Adrian Ștef, a subliniat faptul că în condițiile reducerii tarifelor aeroportuare, atât compania Wizzair cât și alte companii low-cost pot veni la Satu Mare.

Prin reducerea acestor tarife s-a făcut un pas important pentru înființarea zborurilor internaționale de pe Aeroportul Satu Mare, această măsură fiind una dintre cerințele companiei Wizzair.

O altă cerință a companiei a fost amenajarea unei parcări, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, subliniind faptul că și acest lucru se poate realiza.

wizzair

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.