„Anotimpurile” de Vivaldi la Castelul din Medieșu Aurit (Galerie foto&video)

Vocea de aur a sopranei Clara Paula Crișan din Baia Mare și muzica „Anotimpurilor” lui Vivaldi au învăluit ca într-o aură Castelul medieval din Medieșu Aurit. Concertul susținut de cunoscuta soprană și de Orchestra de Cameră „Consonantia” a Filarmonicii „Dinu Lipatti” a avut loc sâmbătă, 27 august, de la ora 19.30, pe platoul din fața zidurilor castelului.

În deschidere, primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, le-a mulțumit celor prezenți că și-au făcut timp pentru a participa la eveniment, după care, pe scena amenajată în curtea castelului a urcat soprana Clara Paula Crișan din Baia Mare, a cărei prestație a fost răsplătită cu ropote de aplaze din partea auditoriului.

În partea a doua a concertului, scena le-a aparținut instrumentiștilor Orchestrei de Cameră „Consonantia” a Filarmonicii „Dinu Lipatti”, a cărei solist a fost violonistul Rudolf Fatyol.

Acordurile „Anotimpurilor” lui Vivaldi au readus parcă, pentru câteva clipe, atmosfera vremurilor demult apuse, prestația instrumentiștilor fiind apreciată de publicul prezent.
Concertul de sâmbătă seara face parte dintr-un proiect al Primăriei Medieșu Aurit de punere în valoare a Castelului Lonyai din centrul comunei, ca atracție turistică și loc de organizare a unor evenimente cultural-artistice.

Medies2

Medies3

Medies4

Medies5

Medies6

Medies7

Medies8

Medies9

Medies11

Medies12

Medies13

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.