Data alegerilor, discutată de premier cu liderii partidelor

alegeri

Zilele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie sunt datele luate în calcul pentru organizarea scrutinului parlamentar, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. Acesta a precizat și faptul că există discuții între premierul Dacian Cioloș și liderii partidelor politice pe marginea datei alegerilor generale.

„Premierul a discutat cu liderii partidelor politice despre data alegerilor. Nu este luată încă o decizie, încă se discută cu liderii partidelor politice. Data alegerilor va fi anunțată cât mai curând, dar nu a fost luată încă o decizie cu privire la această dată”, a declarat Iolu.

Întrebat dacă variante sunt datele de 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie pentru organizarea alegerilor parlamentare, Iolu a răspuns că toate aceste zile sunt luate în calcul.

„Pentru unele dintre ele, cel puțin 27 noiembrie, există o problemă de neconstituționalitate pe care o analizează Guvernul în stabilirea acestei date. Trebuie să se termine mandatele parlamentarilor actuali până când au loc aceste alegeri”, a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.