Vezi stadiul contractării şi difuzării manualelor pentru elevii claselor a IV-a

elevi

Ministerul Educației anunță că au fost finalizate şi au fost semnate contracte cu editurile câştigătoare pentru șapte discipline: Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba şi literatura română pentru secţiile cu predare în limba maghiară, Educaţie civică, Muzică şi mișcare, Arte vizuale şi abilităţi practice şi Religie, necesare elevilor claselor a IV-a. Toate aceste titluri vor fi pe băncile elevilor la începutul anului şcolar 2016-2017.

Pentru alte două discipline – Matematică şi Limba modernă engleză – contestaţiile în instanţă au fost soluţionate, prin urmare se poate trece la semnarea contractelor şi livrarea manualelor în şcoli în intervalul septembrie – octombrie 2016.

Contestaţiile pentru loturile de manuale la disciplinele Limba şi literatura română, Ştiinţe ale naturii, Istorie şi Geografie sunt, în acest moment, pe rolul instanţelor. Pe măsură ce aceste litigii vor fi soluţionate juridic, procedurile subsecvente vor fi puse cât mai rapid în aplicare astfel încât stocurile de manuale să fie completate.

„Facem tot ce se poate pentru ca elevii din clasa a IV-a să nu fie afectaţi de problemele de procedură ce vizează licitaţia pentru manualele şcolare. Îi asigur pe elevi, profesori şi părinţi că imediat ce instanţele se vor pronunţa, vom parcurge toţi paşii necesari astfel încât situaţiile nefericite de până acum să nu se mai repete”, a declarat Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.