Vezi cine sunt noii șefi ai PMP Satu Mare

PMP

Fuziunea dintre Partidul Mișcarea Populară (PMP) și UNPR, respectiv consituirea noului PMP a fost tema conferinței de astăzi, 23 august, susținută de noua conducere județeană a formațiunii politice. La întâlnirea cu jurnaliștii au participat președintele PMP Satu Mare, Ioan Opriș, prim-vicepreședintele de la nivel județean, Florian Sibian, respectiv președintele Organizației Municipale, Csaki Csongor.

„În ultimele două luni au avut loc niște evenimente pe scena politică românească, în urma căruia s-a realizat o fuziune între două partide mici dar puternice, și a rezultat un parttid mai mare și mai puternic decât celelalte două, reprezentând un al treilea pol pe eșichierul politic românesc. Dacă stăm și analizăm, o să observăm că pe eșichierul politic sunt prezente două forme puternice: PSD și PNL, iar pentru cealaltă parte a populației care nu dorește să meargă nici cu PSD, nici cu PNL, nu exista o forță politică suficient de puternică, care să poată face o opoziție celor două partide, sau să asigure o guvernare stabilă cu una dintre cele două”, a declarat președintele Ioan Opriș.

Opriș mai spune că în protocolul de fuziune semnat între cele două formațiuni politice s-a prevăzut că partidul cu procentul cel mai mare la nivelul fiecărui județ, va prelua conducerea noii structuri. Astfel, în cazul județului Satu Mare, conducerea noului PMP i-a revenit UNPR. Ioan Opriș va asigura conducerea partidului până după alegerile parlamentare când se va organiza un scrutin intern.

În prezent, după fuziunea celor două partide, PMP are 28 de consilieri locali (dintre care trei orășenești) din care doi sunt viceprimari, unul ales de pe listele fostului UNPR și unul de la Partidul Mișcarea Populară. Comitetul executiv județean a PMP Satu Mare este alcătuit din 31 de membrii, inclusiv președintele și prim-vicepreședintele.
Ioan Opriș spune că în săptămânile care urmează se va lucra la consolidarea noii formațiuni politice, astfel încât până pe 15 septembrie, acest proces să fie finalizat la nivelul fiecărei localități din județul Satu Mare.

În ceea ce privește alegerile parlamentare din luna decembrie, Opriș spune că partidul pe care îl reprezintă va depune liste atât la Camera Deputaților cât și la Senat și consideră că PMP reprezintă o alternativă reală la PSD și PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.