Săptămâna viitoare încep lucrările la cealaltă jumătate a Podului Decebal

pod

Deși reabilitarea primei jumătăți a Podul Decebal trebuia finalizată până luni, 22 august, așa cum ne-a declarat în data de 12 august viceprimarul Adrian Albu, firma SC Drum Invest SRL din Zalău va întârzia încă câteva zile cu lucrările.

„Teoretic suntem cumva la limită. Ei ne-au promis că săptămâna asta se termină banda de circulație, dar trotuarul va rămâne deocamdată nefăcut, doar cu bordura pusă. Sunt niște chestiuni tehnice care ne omoară. Nu au venit încă balustradele, astfel că trotuarul ar fi turnat degeaba. Acolo e nevoie și de o grindă de susținere, și nici aia nu ne-a venit încă. Deocamdată, pietonii vor circula pe trotuarul nefăcut, urmând să se finalizeze la sfârșitul lucrărilor”, ne-a declarat Adrian Albu.

Viceprimarul spune că de săptămâna viitoare se va trece la banda a doua unde, teoretic, lucrările ar trebui să avanseze mai repede deoarece toate problemele tehnice au fost deja rezolvate.

„Vrem să-i grăbim foarte tare deoarece am dori ca până la sfârșitul lunii septembrie să se finalizeze lucrările la pod”, mai spune Albu.

Totodată, viceprimarul vorbește și despre penalizări care vor fi aplicate firmei executante, în funcție de numărul de zile de întârziere. „Azi am vorbit prima dată despre penalizări. Încă nu pot să vă spun nimc despre cuantumul acestora. Vom mai avea și alte discuții”, spune Adrian Albu.

Șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Satu Mare, Szucs Zsigmond, spune că până la sfârșitul acestei săptămâni se va lucra la rosturi.

„Ieri am fost în inspecție pe pod. Sunt întârzieri cu rosturile. Am primit asigurări din partea firmei că până vineri se vor finaliza aceste lucrări după care se va trece la cea de-a doua jumătate a podului. Trotuarul va rămâne așa până la sfârșitul lucrărilor. Acolo este nevoie de o grindă de susținere a parapetului metalic care vine între trotuar și carosabil”, spune Szucs.

Un Comentariu la "Săptămâna viitoare încep lucrările la cealaltă jumătate a Podului Decebal"

  1. Pingback: Ce spune Kereskenyi Gabor despre lucrările la Podul Decebal | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.