BAC: Vezi subiectele de la Limba și literatura română

bacalaureat

Absolvenții care au susținut azi, 22 august proba scrisă la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au avut de rezolvat subiecte diferite, în funcție de profilul la care au studiat (Real sau Uman).

Astfel, la profilul Real, elevii au primit un text din „Noaptea de sânziene” de Mircea Eliade, la care au avut de rezolvat nouă cerinţe.

Al doilea subiect la română a constat în elaborarea unui text argumentativ de 300 de cuvinte maximum pe tema relaţiilor de prietenie.

Al treilea subiect a avut ca cerinţă redactarea unui eseu în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume într-un text poetic al lui Mihai Eminescu, Lucian Blaga sau Nichita Stănescu.

subiecte1

subiecte2

La profilul Uman, absolvenţii au primit un text din Gib. I. Mihăescu, din „Bordelul de rezervă”, pe marginea căruia au avut de rezolvat nouă cerinţe.
Subiectul al doilea a constat în redactarea unui text argumentativ despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală, iar la subiectul al treilea, elevii trebuiau să redacteze un eseu despre viziunea despre lume într-un text poetic al lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

subiecte3

subiecte4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.