Trafic aglomerat în Vama Petea

Petea

În această perioadă, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea, se întregistrează o creștere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctul. Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră recomandă cetățenilor folosirea PTF Urziceni, aflat la frontiera cu Ungaria.

Valorile mari de trafic, în PTF Petea, din această perioadă, au determinat creşterea timpului de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de ieșire în ţară, astfel ca s-a ajuns şi la 120 de minute. Valorile mari de trafic sunt determinate de numărul mare de cetăţeni români care lucrează în străinătate, au venit acasă în vacanță, iar acuma se întorc din nou la muncă.

De la începutul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

Pentru perioadele în care se înregistrează vârfuri de valori ale traficului au fost suplimentate echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Recomandări:

-Până la încheierea perioadei estivale, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerarilor, din cauza numărului mare de călători;

-Totodată, pentru evitarea aglomerărilor polițiștii recomandă participanților la trafic să folosească și Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, aflat la granița cu Ungaria;

-Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.