Simona Pop, Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare

Simona

Consilierii municipali au votat azi, 19 august, în unanimitate, proiectul de hotărâre cu privire la acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare spadasinei Simona Pop. Recent, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Simona Pop a câștigat medalia de aur cu echipa de spadă feminin a României.

„Consider că nu este cazul să explic cât de important este pentru municipiul Satu Mare o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Din fericire, această performanță deosebită a fost motivul convocării ședinței extraordinare de astăzi, și anume, acordarea titlului de Cetățean de Onoare sportivei Simona Pop. Vreau să o felicit și pe această cale, dar să nu uităm nici de atrenorul Simonei, de domnul Csiszar Francisc care este un antrenor deosebit și care are aportul dânsului în această medalie de aur”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Aurul olimpic de la Rio câștigat de Simona Pop vine ca o încununare a unui parcurs sportiv de excepție. De-a lungul carierei sale, Simona a câștigat o serie de medalii la campionatele mondiale și europene, respectiv la Jocurile Europene de la Baku.

Campionate Mondiale: juniori – Acireale (Italia, 2008) – medalie de argint (individual).

Campionate Europene: Zagreb (Croația, 2013) – medalie de argint (echipe); Strasbourg (Franța, 2014) – medalie de aur (echipe); Montreux (Elveția, 2015) – medalie de aur (echipe); Montreux (Elveția, 2015) – medalie de bronz (individual); Torun (Polonia, 2016) – medalie de bronz (echipe).

Campionate Mondiale: Budapesta (Ungaria, 2013) – medalie de bronz (echipe); Moscova (Rusia, 2015) – medalie de argint (echipe).

Jocuri Europene – Baku (Azerbaidjan, 2015) – medalie de aur (echipe).

Potrivit edilului, Simona Pop se va întoarce în România în data de 24 august, va rămâne câteva zile în capitală, după care vine în orașul natal, Satu Mare. După întoarcerea Simonei la Satu Mare va fi organizată festivitatea de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.