Un teren de minifotbal va purta numele unui fost jurnalist sportiv din Satu Mare

Romasz Janos

În cazul în care consilierii municipali își vor da votul în ședința extraordinară de vineri, 19 august, unul dintre terenurile de minifotbal ce va fi administrat de Liceul cu Program Sportiv (LPS) va purta numele unui fost jurnalist din Satu Mare, Romasz Janos. Terenul de minifotbal se află pe strada 24 Ianuarie nr. 2.

Pe ordinea de zi a ședinței de vineri se află și proiectul de hotărâre referitor la darea în administrarea LPS a unor a unor terenuri sintetice de minifotbal. Dintre cele trei terenuri sportive unul va purta numele lui Romasz Janos, jurnalist din Satu Mare, trecut în neființă la doar 48 de ani, după o luptă cu o boală crâncenă.

„Prin contractele de furnizare privind achiziția de „Mobilier Urban Lot 2 Teren sintetic de minifotbal” s-au montat trei terenuri, în locațiile din Satu Mare, Aleea Milcov, str. 24 Ianuarie nr. 2 și str. Bobocului colț cu strada Belșugului. În vederea individualizării acestor terenuri propun acordarea de denumiri din rândul personalităților emblematice ale orașului.

Ținând cont de cererea formulată de Liceul cu Program Sportiv Satu Mare prin care se solicită darea în administrare a acestor terenuri sintetice de minifotbal în vederea îmbunătățirii condițiilor de selecție și antrenament pentru sportivi.

Având în vedere faptul că unul dintre cele trei terenuri este situat în incinta bazei sportive Dinamo, care se află în administrarea liceului, și luând în considerare modul în care s-a vandalizat terenul situat pe aleea Milcov, coroborat cu faptul că se impune revigorarea activităților sportive prin implicarea atât a autorității publice locale cât și a antrenorilor din cadrul LPS-CSS, propun aprobarea proiectului de hotărâre”, se arată în expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre.

Romasz Janos, personalitate respectată a presei sportive din județul Satu Mare și nu numai, s-a stins din viață în iulie 2015. De-a lungul carierei sale, Romasz Janos a fost redactorul cotidianelor Kronika, Szatmari Hirlap și Szatmari Friss Ujsag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.