Șapte tineri artiști și sportivi sătmăreni, finanțați prin Programul MOL

Mol

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat miercuri, 17 august, rezultatele celei de-a XI-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate, în valoare de 354.000 de lei, vor ajuta 360 de tineri talentați.

Din județul Satu Mare au obținut finanțare (în fotografie de la stânga la dreapta): Alexa Stier (pian – foto); Amalia Tătăran (scrimă – foto), Bartincki Attila (karate – foto), Erdei Mate (grafică – foto), Norma Trif (arte plastice), Macska Adam (scrimă – foto) și Knecht Patrik (karate – foto).

Al doilea deceniu al Programului MOL de promovare a talentelor a debutat cu un număr record de 534 de proiecte înscrise, prin care s-a solicitat finanțarea a 1.859 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.300.000 de lei. Alocarea fondului de 354.000 lei s-a făcut în urma propunerilor juriilor de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 171 de proiecte prin care obțin finanțare 360 de tineri talentați.

În domeniul artelor au fost selectate 50 de proiecte susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 103 de proiecte care au obținut în total suma de 164.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 18 proiecte.

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale.

În cei 11 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.871.000 lei, pentru 1.848 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.266 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.