ANAF va invita contribuabilii la întâlniri

anaf

ANAF continuă creșterea gradului de deschidere și transparență și asigură contribuabililor exercitarea dreptului de a fi ascultat, prin invitarea lor la întâlniri de clarificare înainte de adoptarea unei decizii de respingere a solicitării sau anulării înregistrării în scopuri de TVA.

În cadrul acestor întâlniri, contribuabilii au dreptul să clarifice sau să își exprime propriul punct de vedere. De asemenea, schimbarea unui asociat, al administratorului sau a sediului social nu mai constituie motiv pentru re-depunerea Declarației 088.

Modificarea procedurii de anulare din oficiu a înregistrării în scopuri de TVA a contribuabililor care prezintă risc fiscal, conform analizei specifice efectuate, este realizată în urma consultărilor realizate cu mediul de afaceri. Indicatorii de risc utilizați pentru selecția automată a persoanelor impozabile supuse procedurii se stabilesc în scopul prevenirii și limitării utilizării abuzive sau frauduloase a înregistrării în scopuri de TVA.

Modernizarea administrației fiscale este o componentă importantă a activității ANAF având în vedere necesitatea creșterii eficienței și eficacității în zona colectării veniturilor. ANAF urmărește adoptarea unor politici de administrare fiscală adecvate a căror obiective principalele constau în prevenirea indisciplinei fiscale și combaterea evaziunii fiscale concomitent cu linii de acțiune concrete pentru îndeplinirea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.