Filmul „Sieranevada”, propunerea României pentru Premiile Oscar

Sieranevada

Filmul „Sieranevada” a fost desemnat, drept propunerea României pentru Premiul Oscar, la secţiunea cel mai bun film străin, în 2016.

„Regizorul rebel şi nonconformist, românul Cristi Puiu ne-a revelat un film problematic şi inteligent în 2010, un thriller de trei ore, „Aurora” şi suntem extrem de entuziasmaţi că revine cu filmul „Sieranevada” în „sfada” de la Cannes. În vreme ce „Aurora” era ultraeconomic în ceea ce priveşte dialogul, noul film, prin contrast, se ţese în jurul unei familii care se adună la parastasul unui bătrân venerabil care a murit recent, iar întâlnirea în circumstanţele astea generează vorbă, logoree, zumzet. Toată lumea din familie vorbeşte în film”, scriau jurnaliştii de la publicaţia Little White Lies, despre filmul „Sieranevada”.

Acţiunea filmului este plasată la trei zile de la atentatul din redacţia publicaţiei pariziene Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Acesta urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform aşteptărilor: discuţiile sunt aprinse şi diferenţele de opinii nu întârzie să apară.

„Sieranevada” va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.