Percheziții la traficanții de țigări din Satu Mare

perchezitii

Azi, 9 august, poliţiştii au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș, la locuințele a șase persoane bănuite că ar fi implicate în achiziționarea, deținerea și comercializarea de țigarete netimbrate.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 80 kg tutun, 35 aparate de confecționat țigarete, 136.550 tuburi țigarete, 123.986 foițe țigarete, 22.880 bucăți filtre țigarete precum și sume în bani, respectiv 3.264.000 forinți și 37.000 lei.

Din primele cercetări rezultă că întreaga cantitate de tutun dar și celelalte bunuri identificate, ar fi fost introduse în țară de către un bărbat de 45 ani din localitatea Tăuții Măgherăuș (județul Maramureș), cu sprijinul celorlalți bănuiți, astfel că față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita legală, faptă prevăzută Codul fiscal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.