Ce obligații avem dacă mergem la picnic

În acest sfârşit de săptămână, jandarmii sătmăreni au desfăşurat acţiuni preventiv-informative pe linia respectării normelor legale cu privire la activităţile de picnic în zonele de agrement.

Activităţile s-au desfăşurat în zona special amenajată din localitatea Mujdeni şi în municipiul Satu Mare, în zona de agrement din Micro 16 şi au avut ca scop, informarea populaţiei cu privire la obligaţiile persoanelor care desfăşoară activităţi de picnic. În acest sens, jandarmii au explicat sătmărenilor câteva din prevederile Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic şi au distribuit materiale informative.

Tuturor participanţilor la activităţile de picnic organizate în această perioadă, jandarmii le recomandă:

-să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
-să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă;
-să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
-să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
-să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
-să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic. Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise;
-să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic.

jandarmi1

jandarmi2

jandarmi3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.