Punct final la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „AugustFest” (Foto)

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „AugustFest” s-a încheiat duminică, 7 august, cu un recital de zile mari al îndrăgitei soliste Tóth Vera din Budapesta, acompaniată de formaţia „Abrakazabra” din Debreţin. Acompaniamentul instrumental de cea mai bună calitate, varietatea de ritmuri şi genuri, de la funky la soul, blues, jazz şi rock şi mai ales vocea unică şi personalitatea plină de energie a câştigătoarei concursului „Megasztár”, ediţia 2003-2004, au reprezentat ingredientele unei seri de neuitat pentru careieni.

Bis-ul de la final şi ropotele de aplauze, ale celor peste 2.000 de oameni, care au durat minute bune, au demonstrat faptul că publicul a fost de-a dreptul vrăjit de artişti. La finalul recitalului muzicienii şi-au făcut poza tradiţională alături de spectatori, pentru a o posta pe o reţea de socialiare.

În deschiderea programului au evoluat două dintre cele mai apreciate şi experimentate soliste din actuala componenţă a formaţiei „Castelanii”, de la centrul Cultural Carei, pregătite de profesorul Szűcs József: Altfater Andrea şi Nagy Anita. Pentru realiările lor în domeniul muzical, cele două soliste au primit o diplomă de merit din partea Direcţiei de Cultură a municipiului Carei.

Astfel, s-a încheiat ce-a de-a IX-a ediţie a Festivalul „AugustFest” la Carei. Timp de şapte zile, din 1 până în 7 august careienii şi nu numai, s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică retro, muzică de petrecere, gală de operetă şi canţonete, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri, muzică populară şi tradiţii maghiare şi şvăbeşti, muzică şi dansuri populare româneşti, competiţii sportive în compania unor invitaţi de renume precum: Ansamblul de dansuri populare „Nyiló Akác” din Valea lui Mihai, Formaţia de Dans Modern „Mirabela” de la Palatul Copiilor Arad, solişti şi instrumentişti ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, interpreţii de muzică populară Laura Bakk, Georgiana Marina, Radu Ciordaş, Ana Holdiş Pop, Nicolae Furdui Iancu, îndrăgita interpretă Mirabela Dauer, solista Lidia Buble, formaţia „Proconsul”, soliştii Heincz Gábor Biga, Bebe, Karácsony János şi Solti János componenţi de legendă ai formaţiei „Locomotiv GT”, formaţia „Abrakazabra” şi solista Tóth Vera.

De menţionat faptul că pe lângă invitaţii speciali din ţară şi din străinătate, pe scena festivalului au urcat aproximativ 300 de tineri careieni, care activează la cursurile Centrului Cultural sau la alte Asociaţii Culturale şi formaţii: soliştii şi instrumentiştii „Castelanii” pregătiţi de profesorul Szűcs József, dansatorii de la „Magic Dance”(coordonator Raluca Păvăluc) respectiv solistele pregătite de doamna profesoară Mariana Vulcan sau dansatorii de la „Club Dance” (Clubul Elevilor – coordonator Cătălina Curceanu), „Lead & Follow”(coordonator Bagosi Zoltán), Ansamblurile Ceatăra, Rekettye, Rote Rose, Lustige Schwaben, formaţia Rigó Fütty.

Pe durata celor şapte zile de festival, la evenimentele culturale au fost prezenţi aproximativ 14.000 de spectatori.

Prezentatorii festivalului au fost: Szolomájer Timi, Vitéz Júlia şi Adrian Ştefănuţi.

Carei1

Carei2

Carei3

Carei4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.