Președintele interimar al Braziliei a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio

JO

Vineri, 5 august, președintele interimar al Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Competițiile se vor încheia pe 21 august.

„Mă adresez întregii planete, celor cinci continente, bine ați venit la Rio, Orașul Olimpic. Visul Olimpic este acum Realitate Olimpică. Cel mai frumos loc din lume e aici și acum. Brazilia primește lumea cu brațele deschise”, a declaart în cuvântul său președintele Comitetului de organizare Rio 2016, Carlos Nuzman.

Două sute de copii au alergat pe Maracana cu zmee, din care au căzut mii de porumbei de hârtie, pe care copii de la Rio de Janeiro până la Nairobi au scris ambițiilor lor de pace, pentru o lume mai sigură. După aceea, președintele Temer a declarat Jocurile deschise.

Imnul Olimpic a fost intonat de un grup de copii.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor s-a încheiat cu ultima ștafetă a torței olimpice, purtată de fostul tenisman Gustavo Kuerten, triplu câștigător al titlului la Roland Garros.

România va participa la JO 2016 cu o echipă formată din 96 de sportivi, la 15 sporturi. Potrivit estimărilor federațiilor naționale, România are ca obiectiv cucerirea a 6-8 medalii la Rio, față de 9 câte a câștigat la Londra, în urmă cu patru ani (2-5-2), când a aliniat 103 sportivi la 14 sporturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.