Fermierii au ieșit în stradă (Galerie foto&video)

Zeci de fermieri s-au adunat azi, 5 august, în fața sediului APIA de pe strada Botizului pentru a-și manifesta nemulțumirea cu privire la întârzierile înregistrate la plata subvențiilor.

Înarmați cu pancarte pe care scriau sloganuri precum: „Nu omorâți zootehnia română”, „Cerem sancționarae sabotorilor de la APIA”, „Vrem plata subvențiilor la timp”, etc., fermierii și-au dat întâlnire în fața sediului APIA. O parte dintre fermieri au venit cu utilaje agricole, iar alții cu jeep-uri.

Din fața sediului APIA, fermierii au pornit până sub pasajul de pe strada Botizului (vis-a-vis de Pescăruș) unde și-au așteptat colegii împreună cu care vor mărșălui până pe platoul din fața Palatului Administrativ.

„Motivul acestui protest este neîncasarea subvențiilor și mai avem și alte puncte cum ar fi modificarea Legii 60, Legea etichetării, cu privire la scoaterea de pe rafturile de lactate a produselor care conțin grăsimi vegetale. Acestea ar fi două dintre cele șapte puncte pe care le cerem să se modifice”, spune unul dintre fermierii prezenți la protestul de astăzi.

În jurul orei 13.00, protestatarii au ajuns pe platoul din fața Palatului Administrativ unde au strigat „Hoții ! Hoții!”, cerându-și drepturile.

De asemenea, Cooperativa Samus Lact Satu Mare a oferit gratuit lapte sătmărenilor.

protest1

protest2

protest3

protest4

protest5

protest6

protest8

protest9

protest11

protest12

fermieri1

fermieri2

fermieri3

fermieri4

fermieri5

fermieri6

fermieri7

fermieri8

fermieri9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.