Vezi când are loc ceremonia de deschide a JO de la Rio

Rio

Ceremonia de deschidere a celei de-a 31-a ediții a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro va avea loc vineri, 5 august, pe stadionul Maracana, de la ora 20.00 (sâmbătă, 6 august, ora 02.00, în România). În cadrul deschiderii oficiale, Drapelul României va fi purtat de gimnasta Cătălina Ponor.

„Încă puțin! Vineri noapte voi purta Drapelul României la deschiderea Jocurilor Olimpice, pe stadionul Maracana. Un vis îndeplinit! Hai, România!’”, a scris Cătălina Ponor pe pagina sa de Facebook.

La spectacolul, desfășurat sub regia semnată de Daniela Thomas, Fernando Meirelles și Andrucha Waddington, vor fi prezente cântăreața de samba Elza Soares, denumită și Tina Turner din Brazilia, în vârstă de 79 de ani, dar și noua senzație muzicală de la Rio de Janeiro, MC Soffia, de numai 11 ani.

Spectacolul va dura patru ore și nu va lipsi o călătorie în etapele care au marcat istoria locală, colonizarea portugheză, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviației Alberto Santos-Dumont, la începutul secolului XX.

Președintele interimar al Braziliei, Michel Temer, va fi cel care va declara deschise Jocurile Olimpice de la Rio, a 31-a ediție a Jocurilor de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.