Programul „Fructe în școli” continuă și în anul şcolar 2016-2017

fructe

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri, 3 august, de executiv, elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia şi în anul şcolar 2016-2017 de programul „Fructe în şcoli”, finanţat din fonduri europene şi naţionale. Valoarea totală pentru anul şcolar viitor fiind de circa 66 de milioane de lei.

„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile judeţene. Astfel, în anul şcolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de şcolarizare. Conform datelor communicate de Ministerul Educaţiei beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi I-VIII din învăţământul public şi privat autorizat şi acredicat. Guvernul analizează şi extinderea programului pentru preşcolari”, a declarat Liviu Iolu.

Hotărârea mai stabileşte şi unele măsuri adiacente distribuţiei de mere, care susţin încurajarea alimentaţiei sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe sau legume, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau activităţilor educative practice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.