Prins beat și fără permis la volanul unei mașini

amenzi

În cursul zilei de miercuri, 3 august, a fost prins la volan, un șofer care nu deținea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, acesta se afla și sub influența alcoolului.

Astfel, în jurul orei 13.50, polițiștii rutieri negreșteni, aflați în supravegherea traficului pe DJ 109 L, au identificat un autoturism înmatriculat în Franța, care a fost înregistrat de aparatul radar depășind viteza legală în localitatea Boinești.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, fiind identificat și prins ulterior, în comuna Călineşti-Oaş.

La volan a fost identificat I. P. de 29 de ani, din comuna Bixad iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule dar și faptul că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, întrucât aparatul etilotest a indicat, în urma testului efectuat, o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat.

Extinzând cercetările polițiștii au mai stabilit că autoturismul a fost încredințat, pentru a fi condus, de către soția celui în cauză, care de altfel este și proprietara vehiculului, deși cunoștea faptul că soțul ei nu posedă permis de conducere.

În acest context, a fost întocmit un dosar penal în care ambii soți sunt cercetați, unul pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului iar celălalt pentru încredinţarea cu ştiinţă a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.