Satu Mare susține Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii în 2021

foto 1 semnare protocol sustinere BM

foto 2 semnare protocol sustinere BM

Prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba au participat astăzi, 3 august, la sediul Instituţiei Prefectului Maramureș, pentru a semna protocoale de susținere a municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

La eveniment au mai participat reprezentanţii Consiliul Județean Maramureș, municipiului Baia Mare, Fundației Baia Mare 2021, respectiv reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În deschidere, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuț a făcut un scurt istoric al proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021, iar Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat buna colaborare existentă între partenerii din Regiunea Nord-Vest și faptul că scopul ultim al oricărei colaborări între administrațiile județene este de a le oferi oamenilor o viață mai bună.

Directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021, Vlad Tăușance, a prezentat în linii generale proiectul pe care îl dezvoltă. Acesta este de părere că ar fi de bun augur o inventariere a resurselor de care dispun cele patru județe și conturarea unei strategii comune de promovare.

Prefectul și președintele Consiliului Județean Satu Mare au semnat protocolul pe loc, iar conducerile județelor Bistrița-Năsăud și Bihor urmează să îl semneze în zilele următoare. În ceea ce privește județul Sălaj, secretarul județului, Cosmin Vlaicu, a avut mandat din partea administrației județene să sprijine proiectul și să semneze protocolul.

Prefectul Radu Bud a declarat că susţinerea acestui proiect va fi de bun augur pentru sătmăreni.

„Fără îndoială noi suntem cei mai apropiaţi vecini ai judeţului Maramureş, atât din punct de vedere geografic cât şi cultural, iar un posibil câştig al acestui titlu pentru Baia Mare este un câştig şi pentru Satu Mare. Dacă acest lucru se va întâmpla ne dorim ca participanţii la evenimentele din Baia Mare să facă o escală la Satu Mare. Suntem convinşi că o astfel de opţiune va asigura, printre altele, condiţiile necesare construirii drumului rapid Satu Mare-Baia Mare”, a precizat Radu Bud.

Un Comentariu la "Satu Mare susține Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitala Europeană a Culturii în 2021"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.