Jurnal de la Rio: Peripețiile scrimerelor în metropola braziliană

scrimere

Echipa de scrimă care ne reprezintă țara la Jocurile Olimpice este de săptămâna trecută la Rio. Din lotul României face parte și sătmăreanca Simona Pop (Foto: a doua din stânga).

Primele impresii dar și aventurile scrimerelor în metropola braziliană au fost formulate cu mult umor, de Ana Maria Popescu (Brânză) pe pagina sa de Facebook. Sportivele au ieșit duminică, 31 iulie, la cumpărături, însă au trecut printr-o serie de peripeții.

„După o săptămână de acomodare și antrenamente, ne-am câștigat dreptul la o zi liberă. Yeeey! Ne trezim de dimineață (ne spălăm pe ochi, pe față), servim micul dejun, ne scoatem <> și plecăm la plimbare. Prima problemă. TAXI. În afara Satului Olimpic, în lumea pe care noi nu am mai văzut-o de o săptămână, totul pare un haos. Găsim în cele din urmă trei mașini. Ajungem după zece minute în fața complexului Metropolitano. Altă surpriză. Magazinele se deschid la ora 13:00 și ceasul este 10:30. Un taximetrist vorbitor de engleză ne spune că există alt compex la cinci minute de mers cu mașina. Ok. O parte din colegi se urcă în mașini. Eu cu Suflețel (n.r. – Simona Pop) și <<micuțul judoka>> (n.r. – Daniel Natea) rămânem pe bordură în așteptarea altui taxi … care nu mai vine … Alte zece minute … Hai că a venit!

Între timp, aflăm de la colegi că și în complexul respectiv sunt deschise doar câteva cafenele … Hai măcar să bem o cafea dacă am ieșit! Să credeți voi că e ușor să ceri un espresso în Brazilia. Și doar sunt recunoscuți pentru cafea, nu? În fine …

Renunțăm să mai apelăm la localnici și ne ajutăm de Google să găsim un supermarket. VICTORIEEE! După încă zece minute (de data asta pe jos, nu am mai riscat să luăm taxiul, că cine știe unde ne mai ducea) ajungem la mult doritele raioane cu bunătăți! Și ca să înțelegeți ce înseamnă <<bunătăți>>: mătură, mop, detergent, umerașe, cârlige de rufe … etc. Cu sarsanalele pline, ne urcăm iar în taxi și pornim spre satul nostru … cel olimpic. Ne întoarcem la activitățile noastre pentru o după amiază liberă: cărți, integrame, filme … Măcar în balconul nostru știm sigur că nu există riscul să ne rătăcim.

Nu știm când vom mai prinde o zi liberă, dar știu sigur că la cumpărături în Rio nu vom mai ieși!”, scrie Ana Maria Brânză pe pagina sa de Facebook.

Fetele noastre vor concura sâmbătă, 6 august (de la ora 15.00), în proba de spadă feminin individual. Semifinalele, finala mică și finala mare în proba de spadă feminin individual vor avea loc în seara aceleiași zile, de la ora 22.00.

Probele pe echipe la spadă feminin se vor desfășura joi, 11 august, de la ora 15.00, iar finala mică și finala mare, sunt programate de la ora 23.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.