Festivalul „AugustFest” a debutat cu Gala Dansului Careian (Galerie foto)

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului „AugustFest” a debutat luni, 1 august la ora 20.00 cu Gala Dansului Careian. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Dendrologic din municipiul Carei și s-a bucurat de prezența unui public numeros, aproximativ 600 de persoane asistând la gală.

Au încântat spectatorii cu talentul și eleganța lor aproximativ 150 de dansatori, elevi de la formațiile „Magic Dance” (Centrul Cultural Carei), „Club Dance” (Clubul Elevilor Carei) și „Lead & Follow”, pregătiți de instructorii: Raluca Păvăluc, Cătălina Curceanu, respectiv Bagossy Zoltán.

Ediția din acest an a avut parte și de invitați, astfel pe lângă tinerele talente din Carei și din localitățile din apropierea orașului, la Gala dansului a participat și Formația de Dans Modern „Mirabela” de la Palatul Copiilor din Arad, alături de coordonatoarea Mirela Cosma.

Programul, care a durat două ore și jumătate, a oferit publicului numeros, prezent la eveniment, o adevărată demonstrație de dans, de la dans modern și sportiv, până la dans de societate. Costumele superbe și pline de originalitate purtate de dansatori, unele fiind create chiar de aceștia, au contribuit de asemenea la reușita galei.

Pe lângă momentele de dans oferite de grupuri, spectatorii au putut admira evoluția soliștilor, dar și câteva duete de excepție: Laniana Marincaș a prezentat un moment de gimnastică ritmică, Vanessa Toth a prezentat o fantezie coregrafică, Anabella Zaharia a pregătit tot o fantezie coregrafică, iar duetele formate din David Petra și Palinkas Mihai, Claudian Șiman și Larisa Latiș, respectiv Andrada Țineghe și David Petra au impresionat de asemenea publicul prezent.

Claudian Șiman, membru al formaţiei „Club Dance” a prezentat un dans contemporan solo, extrem de apreciat de public, dans care a fost laureat al premiului I la Festivalul concurs „Trofeul Drobeta” de la Drobeta-Turnu-Severin, primind și Premiul special din partea juriului.

dans2

dans5

dans6

dans9

dans11

dans12

dans13

dans15

dans16

dans18

dans19

dans20

dans21

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.