Noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor va fi finalizat de o firmă din Satu Mare

Muzeu

O firmă din Satu Mare, Euras, va finaliza lucrările de reabilitare a viitorului sediu al Muzeului Țării Crișurilor din Oradea. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, în cadrul unei conferințe de presă organizată azi, 28 iulie.

Lucrările vor fi executate, contra sumei de 6 milioane lei, de firma Euras din Satu Mare, cea care a reabilitat şi clădirea Teatrului din Oradea.

În conferinţa de de astăzi, Pasztor a vorbit despre starea actuală a clădirii, subliniind faptul că imobilul arată mai bine decât se aştepta după şase ani în care proiectul a fost abandonat.

„Structura clădirii, interior şi exterior, este pusă la punct. Toate lucrările interne, de tencuială, de zugrăvit, de finisaj sunt terminate, în afară de intrarea principală şi casa scării aferentă acesteia. Sunt nişte săli mari foarte frumoase acolo. Şarpanta e terminată, instalaţiile în bună parte există, cele de iluminat nu sunt montate, dar sunt pe stoc. Lifturile sunt montate, dar de şase ani s-au schimbat legile funcţionării acestora şi vor trebui bani în plus să ne adptăm normativelor”, a declarat preşedintele CJ Bihor.

Potrivit contractului, firma Euras din Satu Mare va trebui să realizeze pardoselile cu parchet şi tarchet, să finalizeze sistemul de climatizare, să amenajeze sistemele de semnalizare şi stingere incendii, instalaţiile informatice, de telefonie şi televiziune. Totodată, trebuie reabilitată casa scării şi amplasate platforme pentru persoane cu handicap. De asemenea, firma se va ocupa de amenajarea curţii şi împrejumuirii noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor.

Euras are la dispoziţie opt luni să finalizeze lucrarea.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.