Focul a mistuit un hectar de vegetație uscată

incendiu

Pompierii au fost solicitați să intervină la un stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce a avut loc miercuri, 27 iulie, în municipiul Satu Mare. La faţa locului, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

S-a reușit localizarea şi lichidarea incendiul, împiedicând propagarea acestuia la proprietăţile private din vecinătatea terenului afectat, loc în care a ars circa un hectar de vegetaţie uscată.

Nerespectarea măsurilor referitoare la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

În acest sens, pompierii le amintesc cetăţenilor care întreprind acţiuni de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată, următoarele măsuri specifice: izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâşii arate; executarea arderii numai pe timp de zi şi doar în condiţii meteorologice fără vânt; parcelarea miriştilor în suprafeţe de maxim 10 hectare prin fâşii arate și supravegherea arderii până la finalizarea ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.