Concert de jazz, în această seară, în Centrul Nou (video)

jazz

Sătmărenii sunt invitați în această seară (azi, 28 iulie), de la ora 21.00, la un excepțional concert de jazz susținut de trupa „Balkumba Tribe”. Evenimentul va avea loc pe Pasajul „Corneliu Coposu”. În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va muta la Sinagogă.

„Balkumba Tribe” are în componență unii dintre cei mai buni instrumentiști de jazz Lucian Nagy (saxofoane, flaut, kaval bulgar, duduk și alte instrumente), Gabriel Rosati (trompetă), Sebastian Spanache (pian, keyboards), Johann Berby (Insula Reunion) – bass, Csabi Pusztai (Ungaria) – tobe, Steve Brookfield (UK) -sunet.

Prin ingredientele muzicale aduse de către Johann Berby din muzica afro-indiană şi influenţele de etno – jazz ale lui Sebastian Spanache& Lucian Nagy, se poate spune că tot spectrul conceptual al „Tribului” primeşte un aer proaspăt şi original. Bineînţeles că la toate acestea se adaugă Csabi Pusztai şi Gabriel Rosati care dau acel „groove” unic prin împletirea de ritmuri afro-indiene, middle-east & jazz.

Muzica este compusă de către liderul grupului, Lucian Nagy şi a fost concepută pentru festivalurile de world-music și jazz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.