Jandarmii sătmăreni, în mijlocul copiilor din Tabăra BE CREATIVE

Jandarmii sătmăreni împreună cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au desfășurat azi, 27 iulie, activități preventiv-informative și recreative la Tabăra de copii BE CREATIVE, coordonată de Edita Enciu și Monica Varga, desfășurată la Zona de Agrement Someș Satu Mare.

Discuțiile s-au purtat în jurul violenței și a formelor de violență. Tinerilor le-au fost prezentate diferite aspecte referitoare la modul în care trebuie să evite formele de violență, iar dacă sunt martori sau chiar victime, cum trebuie să acționeze.

Ulterior, împreună reprezentantul Centrului de Prevenire și Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare s-au discutat aspecte legate de consumul de tutun, efectele acestuia asupra comportamentului și sănătății.

Copiii au ascultat sfaturile oamenlilor legii referitoare la modurile de comportare și acțiune în diferite situații.

După prezentarea aspectelor teoretice, adrenalina a crescut odată cu trecerea la partea practică și demonstrativă.

Astfel, activitățile au continuat cu parada câinelui Obax din cadrul Jandarmeriei Satu Mare, care a dovedit asistenței că execută comenzile conductorului său și, își îndeplinește sarcinile în misiunile în care este angrenat.

Partea practică a activităților s-a dovedit a fi încântătoare pentru copii, aceștia având posibilitatea să testeze materialele din dotarea Jandarmeriei și să fie pe rând, când jandarmi, când răufăcători. Activitățile demonstrative și practice au avut caracter interactiv, copiii prezentând un interes deosebit pentru cele prezentate, adresând multe întrebări jandarmilor și pozându-se cu toate materialele acestora.

jandarmi

jandarmi1

jandarmi2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.