Aprobarea stemelor comunelor Bârsău, Culciu și Foieni, pe ordinea de zi a Guvernului

Guver

Proiectele de hotărâre privind aprobarea stemelor comunelor Bârsău, Culciu și Foieni au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței de azi, 27 iulie a Guvernului României.

Potrivit documentului depus la Guvern, stema comunei Culciu se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în furcă. În partea superioară, în câmp verde, se află un cerb de aur, sărind spre stânga.

În partea dreaptă, în câmp negru, se află un fier de plug de argint, văzut din profil, cu brăzdarul îndreptat spre stânga.

În partea stângă, în câmp roșu, se află un snop de spice de grâu de aur. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Semnificaţia elementelor însumate: Cerbul face referire la vechiul sigiliu al satului Corod din anul 1784.

Plugul amintește de ocupația principală a locuitorilor, agricultura, regăsindu-se pe vechile sigilii ale satelor componente ale comunei.

Snopul reprezintă bogăția comunei în culturile de cereale. Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.