Încep programele „Casa Verde” şi „Casa Verde Plus”

casa

Azi, 26 iulie, are loc conferința de lansare a Programelor „Casa Verde” şi „Casa Verde Plus” pentru persoane fizice şi juridice. La evenimentul organizat în localitatea Voluntari, participă și Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„După cinci ani, reluăm „Casa verde” în 2016 şi, pe lângă sistemele de încălzire care utilizează energie regenerabilă, vom finanţa şi investiţii care utilizează materiale pentru izolaţie, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltică, sisteme de acoperişuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse şi sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociaţiile de locatari, instituţiile publice, şcoli, spitale, universităţi. Acest program integrat, căruia eu îi spun „Casa verde plus”, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru sistemele înlocuirea sistemelor de încălzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperişuri, izolaţie, în jur de 45 de milioane”, a declarat Cristiana Paşca Palmer.

Guvernul a alocat în aprilie pentru Programul „Casa Verde” 44,5 milioane lei pentru finanţarea contractelor în vigoare şi 94,7 milioane lei pentru contracte noi şi se estimează că în jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finanţare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.