Vizită de lucru la locuințele sociale din Satu Mare

viceprimar

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, împreună cu directorul executiv al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), Doina Văsuţ şi specialişti din cadrul SPAS au efectuat zilele trecute o vizită de lucru la blocurile de locuinţe sociale situate în municipiul reședință de județ, pe străzile Timişului și Târnavei, pentru a inventaria problemele existente şi pentru a afla nevoile beneficiarilor de locuinţe sociale.

La întâlniri au participat majoritatea locatarilor din cele două imobile, aceștia fiind invitați să-și expună principalele probleme cu care se confruntă.

Dintre dificultățile identificate de către reprezentanții Primăriei și SPAS amintim: nevoia urgentă de deratizare; evacuarea obiectelor personale aflate pe holurile imobilelor; restanțele la cheltuielile comune; probleme legate de reţeaua de canalizare; lipsa unui loc de joacă pentru copii; nevoia stringentă ca blocurile de locuinţe sociale să fie contorizate individual la reţeaua de apă caldă în vederea reducerii facturilor la apă respectiv gaz.

În urma discuțiilor au fost propuse următoarele măsuri de remediere a problemelor: deratizarea celor două locații va avea loc în data 30 iulie 2016; evacuarea obiectelor personale aflate pe holurile imobilelor, măsură agreată de majoritatea locatarilor; plata restanțelor la cheltuielile comune la utilități în termen de 45 de zile, eșalonat în limita posibilităților. De asemenea, contorizările individuale vor fi soluționate în funcție de posibilitățile financiare ale Primăriei Satu Mare.

Aceste vizite de lucru vor continua şi la celelalte imobile de locuinţe sociale şi de necesitate pentru a putea identifica nevoile existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.