Ani grei de închisoare cu executare în dosarul Mircea Ardelean (prima instanță)

Mircea Ardelean

Fostul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul de luare de mită în care este cercetat. Sentința a fost pronunțată vineri, 22 iulie, de magistrații Tribunalului Bihor. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată, în decurs de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.

În același dosar au mai fost condamnați și omul de afaceri Gheorghe Moiș ( 2 ani și 10 luni), Istvan Soos (2 ani și 8 luni), Mihai Crișan (2 ani și 10 luni), respectiv Becski Daniel Gheorghe (5 ani și 8 luni).

De asemenea, instanța a dispus și confiscarea sumei de 23.614 lei, reprezentând contravaloarea mitei primite de la Gheorghe Moiș, dar și a sumelor de 7.700 lei (contravaloarea mobilei primite prin intermediul lui Soos Istvan), dar și a 25.000 de euro și a 36 de monede din metal galben a căror proveniență nu putea fi justificată de către Ardelean.

Totodată, inculpații au de plătit și cheltuieli judiciare după cum urmează: Mircea Ardelean – 20.000 lei; Soos Istvan – 11.000 lei; Gheorghe Moiș – 13.000 lei, iar Daniel Becski și Mihai Crișan, câte 9.000 lei.

Sentința Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată, în decurs de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.