Bărbat electrocutat, readus la viață

accident de munca

Un bărbat de 61 de ani din Negrești-Oaș s-a electrocutat și a fost nevoie de intervenția ambulanțierilor pentru a-l readuce la viață. Intervenția a avut loc joi, 21 iulie, în jurul orei 17.00.

„În circa 7 minute de la apelul telefonic un echipaj cu asistent și ambulanțier au preluat pacientul care era în stop cardio-respirator. Echipajul a întreprins manevre de susținere a respirației, a administrat patru șocuri electrice și după 30 de minute de compresii toracice externe și administrarea medicației specifice, pacientul răspunde pozitiv devenind transportabil. Ulterior, acesta a fost predat la CPU Negrești-Oaș”, spune purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, dr. Lucian Tarța.

Ulterior pacientul a fost transferat la Spitalul Județean Satu Mare cu un echipaj SMURD-TIM.

„În pofida faptului că, la locul solicitării, echipajul a găsit un anturaj ostil și revendicativ, care dorea transportul rapid la spital, colegii noștri nu s-au lăsat intimidați și au urmat întocmai protocoalele, intervenind prompt la locul accidentului, lucru care a determinat un rezultat pozitiv pentru pacient”, a mai spus Tarța.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de joi echipajele Serviciului de Ambulanță au intervenit la un total de 126 de solicitări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.