„Ziua Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare”, sâmbătă, în Grădina Romei

zi

40 de corturi de prezentare, conferinţa publică a actorului Eperjes Károly, concert Eucharist şi Sfântă Liturghie în aer liber, este doar o aprte din programul „Zilei Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 iulie, în Grădina Romei.

Credincioşi din fiecare protopopiat al Diecezei, grupuri, organizaţii şi asociaţii catolice, comunităţi parohiale şi de diaconat vor fi prezente la „Ziua Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare”, în 23 iulie. Va fi o zi a sărbătoririi comuniunii cu multă muzică şi distracţie, cu mâncăruri din bucătăria maghiară, română şi şvabă, cu rugăciune, adoraţie euharistică şi Sfântă Liturghie.

Pentru prima dată se organizează un astfel de eveniment, locaţia va fi Grădina Romei din Satu Mare, şi mai mult de o mie de persoane au semnalat deja participarea. Sub umbra copacilor grădinii vor fi amplasate corturi de prezentare ale diferitelor parohii, ordine călugăreşti, comunităţi şi organizaţii catolice, birouri ale Episcopiei … Părinţii, în timp ce vizitează acestea sau iau parte în vreo activitate, pot lăsa copiii la programele dedicate lor, iar mai apoi pot savura împreună un gulaş, strudli sau uscăţele.

În centrul pieţei amenajate va sta podiumul unde vor evolua coruri bisericeşti, grupuri de fanfară, dar acolo vor avea loc şi spectacolele copiilor, conferinţa publică a renumitului actor maghiar Eperjes Károly, concertul formaţiei Eucharist din Ungaria şi Sfânta Liturghie, celebrată de episcopul Eugen Schönberger.

La „Ziua Diecezei” vor fi mai multe programe care vor ţine toată ziua – aşa şi în cortul „Te ascult” toată ziua va fi posibilitate de a discuta cu un preot, un călugăr, ocazie pentru spovedanie.

Adoraţia Euharistică va avea loc în afara grădinii, în Biserica Sfântul Iosif, care se află vis-a-vis de poarta principală. La eveniment sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi – enoriaşii Diecezei, dar şi reprezentanţii ai altor culte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.