Neglijența, invitație deschisă la furt

prevenire

Poliţia Română în parteneriat cu Groupama desfăşoară în această perioadă o nouă campanie de prevenire a furturilordin locuinţe.

„Neglijenţa, invitaţie la furt” este o campanie de conştientizare a cetăţenilor asupra faptului că anumite comportamente, aparent insignifiante, pot constitui adevărate oportunităţi pentru hoţi.

În acest context şi poliţiştii sătmăreni organizează o serie de acţiuni cu caracter preventiv. Astfel, miercuri, 20 iulie, poliţiştii din Negreşti-Oaş susţinuţi de colegii lor din Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, s-au aflat în mijlocul cetăţenilor. Subiectul furturilor din locuinţe fiind unul de interes pentru întreaga zonă a Ţării Oaşului, datorită numărului mare de case nelocuite, având proprietarii plecaţi în străinătate, a fost dezbătut intens de poliţişti împreună cu cetăţenii aflaţi în zi de sărbătoare în zona centrală a oraşului. Au fost distribuite, totodată, şi materiale informativ-preventive, astfel încât sfaturile poliţiştilor pentru o siguranţă mai mare să poată fi transmise mai eficient de către cei care au dorit să fie vectori ai unor astfel de informaţii în rândul vecinilor şi rudelor lor.

Acţiunile pe această temă vor continua în perioada următoare. Dacă pentru zona Oaşului urmează o perioadă în care casele vor fi din nou pline, pentru mulţi dintre locuitorii judeţului vara reprezintă perioada optimă pentru vacanţe şi deplasări în alte localităţi. Cu atât mai mult în această perioadă cetăţenii trebuie să ţină cont de câteva măsuri elementare de protecţie:

– închiderea şi asigurarea tuturor uşilor şi geamurilor la plecarea de acasă, chiar dacă se pleacă pentru o perioadă scurtă de timp;

– Nu primiţi în casă persoane necunoscute ori cunoscute întâmplător în localuri, pe stradă, pe internet, oameni despre care nu ştiţi nimic altceva decât ceea ce vă spun ei!

– Nu oferiţi informaţii pe reţelele de socializare despre locurile în care vă aflaţi ori intenţionaţi să mergeţi!

Mesajul Poliţiei Române în această campanie ,,Nu invita hoţii în casa ta!” este un apel adresat tuturor de a fi mai atenţi şi mai circumspecţi atunci când ,,deschidem” uşa hoţilor, fie direct, fie prin oferirea de informaţii şi oportunităţi de a acţiona. Supravegherea reciprocă a locuinţelor este una din cele mai simple şi eficiente măsuri de protecţie a locuinţei în cazul absenţelor prelungite de acasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.