Caravana TIFF ajunge la Satu Mare (Video)

tiff

La sfârșitul săptămânii viitoare, Caravana TIFF poposește la Satu Mare. Astfel, în perioada 29-31 iulie, sătmărenii vor putea urmări trei filme de excepție: „Fiul lui Saul”; „Câini” și „Valul ucigaș”.

Proiecțiile vor avea loc în fiecare din serile veek-end-ului 29-31 iulie, pe Pasajul „Corneliu Coposu”, de la ora 21.45.

În continuare vă prezentăm programul de la Satu Mare al Carevanei TIF:

Vineri, 29 iulie: Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite.

Câştigătorul Oscarului pentru „Cel mai bun film străin în 2016”. Marele Premiu la Cannes 2015

Sâmbătă, 30 iulie: Câini/ Dogs (r. Bogdan Mirică) | 104’, România, Franța, Bulgaria, Qatar

Cu: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Duminică, 31 iulie: Valul ucigaș/ The Wave (r. Roar Uthaug) | 105’, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România.

Propunerea Norvegiei la premiile Oscar 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.