Vezi ce spune executantul despre încetinirea lucrărilor la Podul Decebal

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, s-a întâlnit astăzi, 20 iulie, cu reprezentanții SC Drum Inserv SRL Zalău, firma care se ocupă de reparațiile capitale la Podul Decebal. Întâlnirea a fost solicitată de primarul municipiului, ca urmare a nemulțumirii cetățenilor în privința ritmului în care se desfășoară lucrările de reparații la pod.

Reprezentanții societății Drum Inserv au afirmat că în urma decapării asfaltului au constatat anumite diferențe pe teren față de proiectul elaborat de proiectant. Pentru rezolvarea problemelor constatate a solicitat soluții tehnice de la proiectantul lucrării, SC Pro Cons XXI SRL București.

Printre problemele ridicate de executant se numără următoarele: inexistența vutei lângă grinda parapet; existența unor denivelări mari în tablierul podului; existența umpluturii de piatră într-o anumită zonă deși în proiect era prevăzut placa de beton; demontarea cablelor de pe stâlpi nu era prevăzută și existența unor crăpături în placa de suprabetonare.

În momentul de față continuă curățarea podului de resturi de bitum și pregătirea suprafeței pentru așternerea șapei de egalizare.

În ciuda acestor probleme reprezentanții firmei SC Drum Inserv SRL l-au asigurat pe primar că își mențin termenul limită de realizare a părții carosabile a podului principal și a viaductelor, adică termenul de 15 septembrie 2016.

Menționăm faptul că lucrările de reparații la carosabilul podului durează zece săptămâni (cinci săptămâni pe primele două benzi atacate care se află în lucru și alte cinci săptămâni pe celelalte două benzi încă neatacate).

Lucrarea are o valoare de 7.700.666,19 lei, la care se adaugă TVA și cuprind următoarele categorii de lucrări: decaparea carosabilului podului până la placa de suprabetonare; îndepărtarea trotuarelor; executarea unei șape de egalizare; executarea unui strat de hidroizolație; turnarea straturilor de asfalt pe carosabil; montarea bordurilor; montarea tubulaturilor de protecție a cablelor în trotuar; executarea trotuarelor; schimbarea stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat; recondiționarea balustrăziilor; lucrări de reparații la intradosul podului; lucrări de reparații la carosabil și trotuare la rampele de acces și la bretelele de record; semnalizare rutieră orizontală și verticală
lucrări de curățire și vopsire conducte și lucrări de protejare cablaj electric și de telecomunicații.

Primarul și responsabilii cu investiția vor monitoriza permanent execuția lucrărilor.

pod

podul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.