Doi protopopi din Satu Mare sar în apărarea episcopului Reformat al Oradiei

protopopi

Protopopiatele care fac parte din Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului, printre care și cele din Satu Mare și Carei, îl apară pe episcopul Csury Istvan, care a fost acuzat, săptămâna trecută, de europarlamentarul Laszlo Tokes că ar fi fost turnător la Securitate.

Printr-un comunicat de presă semnat de mai mulți protopopi printre care și cei din Carei și Satu Mare, aceștia îşi arată sprijinul faţă de episcopul reformat al Oradiei, Csury Istvan, în contextul campaniei de discreditare împotriva acestuia, lansat de europarlamentarul Tokes Laszlo.

„În ultima perioadă, europarlamentarul Tokes Laszlo a declanşat o nouă campanie de discreditare împotriva episcopului reformat Istvan Csury, insinuând că ar fi fost colaborator al Securităţii. Neavând dovezi în acest sens, domnia sa îşi imaginează că o minciună repetată obsesiv va fi suficientă pentru a terfeli renumele lui Istvan Csury … Însă noi, alături de mai multe sute de mii de enoriaşi reformaţi, avem încredere necondiţionată în episcopul Istvan Csury, care a declarat în repetate rânduri că nu este omul serviciilor secrete. Istvan Csury nu a pierdut încrederea şi respectul propriei biserici, ca şi episcop, şi nici judecata, omenia, mintea lucidă, ca şi om”, se arată în comunicatul semnat de protopopi.

Protopopii îl critică pe Tokes Laszlo, spunând că acesta atacă Biserica Reformată, „pe care nu de puţine ori a considerat-o moşie proprie”.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.