Aplicația „Inspectorul Pădurii”, lansată pentru utilizatorii de smartphone

paduri

Aplicație „Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată începând de azi, 19 iulie, de orice persoană direct pe smarphone-urile cu sistem de operare Android. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

„Aplicația ‘Inspectorul Pădurii’ poate fi descărcată începând de astăzi direct de pe Google Play, pe orice telefon cu Android. Aplicația este funcțională în acest moment și am decis ca în următoarea lună să se deruleze în stadiul pilot pentru a fi siguri că funcționează la parametrii la care a fost gândită. După părerea mea, aplicația pe care o lansăm astăzi vine ca o completare firească și necesară a ‘Radarului Pădurilor’. Practic, prin aceasta, oricine poate verifica prin propriul telefon dacă un camion sau altul, care transportă masă lemnoasă, o face cu acte în regulă sau nu … După cum știți, prin ‘Radarul Pădurilor’, populația este invitată să sune la 112 ori de câte ori vede un transport de lemn care i se pare suspect, însă fără repere clare asupra a ceea ce putea însemna un transport suspect. Acum, prin ‘Inspectorul Pădurii’, putem fi mult mai eficienți de atât, reclamând la 112 doar transporturile ilegale. În acest fel, vom câștiga mai mult timp pentru intervenții în teren și o mai bună coordonare a acestora”, a subliniat ministrul Mediului.

Astfel, utilizatorul care observă un transport de lemne poate accesa aplicația, iar un prim pas este introducerea numărului mașinii respective. Ulterior, în câteva secunde, aplicația verifică acest număr și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard, respectiv: varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal) și varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).

În situația răspunsului II, se poate apela numărul de urgență 112 pentru a reclama transportul și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de abilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.