Admiterea în învățământul liceal 2016

elevi

Azi, 19 iulie, s-a desfășurat repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a. Din cei 1.671 elevi absolvenți ai clasei a VIII-a, înscriși pentru admiterea în învățământul liceal la unități de învățământ din județul Satu Mare, au fost repartizați 1670, iar un elev a rămas nerepartizat.

Au ocupat locuri în învățământul liceal din județul Satu Mare și nouă elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune. De asemenea, 52 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.

În prima etapă de înscriere și admitere la învățământul liceal, cei 1.670 de elevi repartizați au ocupat 1.092 de locuri în clase de la filiera teoretică, respectiv 578 de locuri în clase de la filiera tehnologică.

Liceele care au toate locurile ocupate după repartizarea computerizată sunt:
Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare; Colegiul Național “Ioan Slavici” Satu Mare; Colegiul Național “Doamna Stanca” Satu Mare; Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos” Satu Mare și Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

În perioada 21-29 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

Pentru etapa a II-a de admitere în învățământul liceal sunt disponibile 290 de locuri. Calendarul etapei a II-a de admitere în învățământul liceal prevede următoarele evenimente:

20-25 iulie: Completarea fișei de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fișe de opțiuni de către cei rămași nerepartizați după prima etapă a admiterii;

28 iulie: Repartizarea computerizată a candidaților din a doua etapă a admiterii;

28-29 iulie: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații din etapa a doua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.