Virgil Enătescu, atac dur la Urgențele Spitalului Județean

Academicianul Virgil Enătescu a criticat în ședința de azi, 18 iulie, în termeni destul de duri conducerea UPU dar și pe cel al Spitalului Județean, acesta subliniind faptul că vor muri oameni deoarece la nivelul instituției nu mai există cardiologie intervenționistă. Potrivit consilierului liberal, acesta este un lucru extrem de grav și a cerut noii conduceri a Consiliului Județean să rezolve căt mai repede posibil această problemă.

„La Spitalul Judeţean nu mai avem serviciu de cardiologie intervenţionistă pentru pus stenturi la infarct. I s-a desfăcut contractul de muncă, sau nu s-a mai făcut contract nou cardiologului care-l aveam angajat la spital. Deci, vor muri o grămadă de oameni iar noi vom rămâne să astupăm gropi. Sunt de acord să astupăm gropi dar această problemă a chirurgiei cardiace tot pe noi ne priveşte şi de noi depinde, de Spitalul Judeţean. Din acest punct de vedere cer Consiliului Judeţean, tuturor celor ce fac politică şi adminsitraţie în judeţul ăsta, să meargă pe criterii de competenţă. Şcoala de balet nu ajunge ca să conduci Urgenţa unui spital”, a declarat Enătescu.

Referindu-se la Urgențele Spitalului Județean, Virgil Enătescu a subliniat că acolo este nevoie de oameni competenți, care știu ce vor.

„Ne-am săturat de incompetenţi, ne-am săturat de oameni necalificaţi, nu mai e revoluţia proletariatului, ca să înlăturăm specialiştii să-i punem pe proletculstişti în frunte. Noi vom fi vinovaţi pentru toţi cei care mor din cauza noastră că nu am intervenit. Sunt convins că actualul Consiliu Judeţean este unul competent care va corecta aceste lucruri”, a mai adăugat Virgil Enătescu.

De asemenea, academicianul sătmărean susține că la blocul operator nu există apă sterilă ceea ce este o problemă deosebit de gravă pentru un spital. Totodată, Enătescu a vorbit și despre infecțiile nosocomiale (intraspitalicești) cu tulpini multirezistente, ceea ce pun în pericol viețile pacienților.

Enatescu

Un Comentariu la "Virgil Enătescu, atac dur la Urgențele Spitalului Județean"

  1. Pingback: Conducerea Spitalului Județean răspunde acuzațiilor lui Virgil Enătescu | Satmareanul | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.