Palatul Copiilor Satu Mare, locul I la Concursul Național „Prietenii Pompierilor”

concursTârgovişte a găzduit în perioada 11-15 iulie, etapa naţională a Concursului „Prietenii Pompierilor”, competiție la care au participat echipe din 12 judeţe, printre care şi Satu Mare cu un număr de 20 de elevi. Echipa din Satu Mare a fost îndrumată de profesoara Veronica Bancoş.

În urma competiției, locul I la fete a revenit Palatului Copiilor Satu Mare, iar locul III la băieţi, Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din municipiul reședință de județ.
Câştigătorii locului I vor participa la etapa internaţională organizată de Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Incendiu şi Salvare (CTIF) din Austria, ce se va desfăşura în 2017, în luna iulie.

Concursurile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizate în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.