Expoziția „Lucrurilor mărunte” ajunge la Muzeul Județean Satu Mare

Joi, 21 iulie, de la ora 18.00, la Muzeul Judeţean Satu Mare (B-dul Vasile Lucaciu nr. 21), se va vernisa expoziţia „Lucruri mărunte” a pictoriţei Smaranda Milu Némethi.

Originară din Carei, absolventă a Liceului de Arte „Aurel Popp” din Satu Mare, artista şi-a desăvârşit pregătirea la Universitatea de Arte şi Design din Cluj Napoca, la secţia de pictură. Apoi a studiat la Accademia de Belle Arti e Restauro „Abadir“ din Palermo şi a făcut un masterat în publicitate la UBB Cluj.

Aceasta este prima ei expoziţie personală la Satu Mare, dar artista a avut nenumărate prezenţe în expoziţiile de grup din oraş. În prezent Smaranda Milu Némethi trăieşte şi lucrează în Bucureşti.

Expoziţia este o invitaţie la o proprie călătorie în timp, evocând obiectele care i-au populat copilăria, amintirile unei lumi fascinante, ce aduce în prezent lucruri adormite, dintr-un alt timp, spijin pentru un prezent tumultuos.

La vernisaj este invitată, pentru a susţine un moment muzical, formaţia careiană condusă de Bogdan Georgescu. Publicul sătmărean este aşteptat la acest eveniment pregătit de muzeu.

smaranda-5

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.