Deținuți din Satu Mare vor participa la Festivalul Național de Folclor

penitenciar2

Dansatorii Penitenciarului Satu Mare vor participa în toamna acestui an la Festivalul Național de Folclor, ce va avea loc la Muzeul Satului din București.

Trupa de dans a Penitenciarului Satu Mare face repetiţii în vederea participării la Festivalul Naţional de Folclor, eveniment care va avea loc în luna septembrie, la sediul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Totodată, în cadrul atelierului ocupaţional, deţinuţii participă la activităţi de recreere (pictură, origami, desen) în scopul petrecerii timpului într-un mod util şi plăcut. Cu obiectele confecţionate sunt pavoazate cluburile şi secţiile de deţinere, sau chiar camerele deţinuţilor.

Participarea activă la aceste activităţi şi programe de reintegrare socială atrage după sine acumularea unui număr de credite, care pot fi utilizate de către deţinuţi pentru obţinerea de recompense.

O componentă importantă a programului activităților de reinserție socială o reprezintă ieșirile în comunitate – vizite la muzee, activități de ecologizare a spaţiilor verzi, vizite la centre de plasament, petrecerea unei zile în afara penitenciarului în compania familiei din cadrul Programului „O zi cu tata”.

În viitorul apropiat, un grup de zece deţinuţi vor găti pentru copiii de la Centrul de Plasament „Roua” din Hurezu Mare. Alimentele folosite la prepararea felurilor de mâncare, precum şi pachetele cu dulciuri sunt achiziţionate de către deţinuţi de la chioşcul alimentar din incinta unității.

Specialiştii din cadrul Biroului Asistenţă Psihosocială derulează programe care să sprijine persoanele condamnate în găsirea unui loc de muncă după liberare, de menţinere a legăturii cu mediul de suport, de reducere a riscului de recidivă, de dezvoltare personală, precum şi programe pentru deţinuţii cu diferite adicţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.