Kelemen Hunor, mulțumit de rezultatele obținute de UDMR Satu Mare

UDMR

Adoptarea metodologiei de selectare a candidaților UDMR pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an și evaluarea rezultatelor obținute la alegerile locale au fost temele raportului politic prezentat de președintele UDMR, Kelemen Hunor, la reuniunea Consiliului Reprezentanților Unionali de sâmbătă, 16 iulie, de la Târgu Mureș.

„Analizând rezultatele obținute la alegerile locale într-un context anume, putem afirma că am obținut un rezultat bun, avem aproape 200 de primari și peste 200 de viceprimari, avem președinți de consiliu județean în 5 județe, am recâștigat municipiul Satu Mare, însă am pierdut Odorheiul Secuiesc” a explicat președintele Uniunii.

Kelemen Hunor s-a referit și la negocierile purtate de UDMR, în ceea ce privește intrarea în coaliții, pe baza cărora Uniunea a desemnat președinții de consilii județene.

În ceea ce privește județul Satu Mare, în urma coaliției dintre UDMR și PNL, Uniunea a obținut funcția de președinte al Consiliului Județean, în persoana lui Pataki Csaba, iar liberalii cele două posturi de vicepreședinți, Alexandru Panea și Ionuț Rus.

Coaliția dintre cele două formațiuni a dus la obținerea de către liberali și ai celor două posturi de viceprimari în municipiul Satu Mare (Adrian Albu și Dona Feher).

„Am obținut maximul posibil la negocierile de după alegeri. Avem mult mai mulți viceprimari decât până acum. În județele Mureș, Satu Mare și Bihor am negociat intrarea în coaliții, pe baza cărora noi am desemnat președinții de consilii județene. Totodată, în 8 județe din Transilvania și din Partium, UDMR este factorul de echilibru, pentru că în patru județe am încheiat acorduri cu liberalii, iar în alte patru județe, cu social-democrații. Am purtat negocierile pentru coaliții ținând seama de nevoile locale și, firește, cum s-a și văzut de altfel, în funcție de cât de dispuse s-au arătat la negocieri cu noi partidele românești dintr-un anumit județ. Îi felicit pe toți, s-a lucrat bine și cu folos”, a declarat Kelemen Hunor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.