Castelul Karolyi, promovat în cadrul unui turneu muzical

castel

Vineri, 15 iulie 2016, în Casa Avramide din Tulcea, a avut loc concertul de promovare a ediției a IV-a a Turneului „Muzica în Palatele României”, o foarte utilă repetiție cu public pentru evenimentul care se va derula între 3 și 21 august 2016. Regalul muzical va fi prezentat în 11 locații din țară, printre care și la Castelul Karolyi.

Acest regal sonor va fi prezentat în perioada 3-21 august, în 11 spații încărcate de istorie și frumos, sub genericul Turneului „Muzica în Palatele României”, manifestare organizată de Asociaţia Culturală „Pro Valores”. Turneul se va desfășura, în locuri foarte spectaculoase, care vor oferi cu prilejul turneului o nouă atracție. Concertul de la Castelul Karolyi va avea loc în data de 9 august, de la ora 18.00.

Promotorul turneului, Costin Soare (născut în 1978), s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază de interpret și pedagog al chitarei și lăutei. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate. Este preşedintele Asociaţiei Culturale „Kitharalogos”, inițiator și director artistic al Festivalului International „Serile de chitară”, ajuns în 2015 la cea de-a cincea ediție. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni.

În 2013 şi 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vară ale “Academiei Sighişoara”, iar în iunie 2014, în urma turneului de concerte și conferințe desfășurat în cinci orașe, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne şi dansuri”, cu lucrări pentru chitară solo înregistrate în premieră la noi, aparţinând unor creatori ca: Bach, Britten şi Takemitsu. În anul 2015 a susținut Turneul Național „Armonii pascale”, împreună cu actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu. În luna iulie 2016 este profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.