Suspect reținut în cazul jafului armat de la Bistrița

jaf3

Gavril Gatini, acuzat de favorizarea infractorului a fost reținut în cazul jafului armat de la Raiffeisen Bank Bistrița. De asemenea, procurorii au anunțat astăzi, 15 iulie, că au recuperat o parte din banii furați de la unitatea bancară. În 2004, autorul jafului, Dorin Sima, a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce a împușcat un taximetrist din Satu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, prim-procuror adjunct Angela Sângeorzan, cea de-a doua persoană cercetată în dosar, Gavril Gatini, a fost reținută în cursul zilei de joi, 14 iulie, fiind acuzată de favorizarea infractorului.

Anchetatorii susțin că acesta a purtat mai multe conversații telefonice cu autorul jafului de la bancă, Dorin Sima, începând cu a doua zi după comiterea faptei și până în data de 10 iulie, avertizându-l pe acesta că a fost recunoscut de mai multe persoane după vizionarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din unitatea bancară și că este căutat de polițiști.

Vă reamintim că Sima a fost condamnat de Tribunalul Satu Mare, în anul 2004, la 12 ani și șase luni de închisoare pentru tâlhărirea unui taximetrist, asociere în vederea comiterii de infracțiuni, lipsire în mod ilegal de libertate și ultraj.

Bărbatul a fost eliberat condiționat în decembrie 2012, deși mai avea de ispășit 1.137 zile din pedeapsă. Ulterior, acesta a plecat în Italia, unde a fost condamnat pentru alte fapte, fiind eliberat în ianuarie 2016.

Pentru mai multe informații cu privire la acest caz dați click pe următoarele link-uri:

http://www.satmareanul.net/2016/07/13/jefuitorul-raiffeisen-bank-bistrita-a-impuscat-un-taximetrist-din-satu-mare-foto/

http://www.satmareanul.net/2016/07/13/autorul-jafului-de-la-banca-din-bistrita-nu-a-facut-nicio-declaratie-in-fata-procurorilor/

http://www.satmareanul.net/2016/07/14/autorul-jafului-de-la-raiffeisen-bank-bistrita-arestat-pentru-30-de-zile/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.