Pataki Csaba către primari: „O să avem patru ani de muncă unul lângă celălalt”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, a avut azi, 14 iulie, prima întâlnire cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale, în cadrul unei ședințe convocată de Prefectură. Șeful CJ a subliniat faptul că următorii patru ani de zile se va muncii mult, dar nu se vor vedea foarte multe poze și reclame.

„O să avem patru ani de muncă unul lângă celălalt, neexistând, conform legii, nicio relaţie de subordonare între Consiliul Judeţean şi comune, oraşe. Este bine să ne vedem din când în când formal şi informal şi să facem investiţiile din judeţ în aşa fel încât să nu distrugem investiţiile proprii”, a declarat Pataki.

Apoi, șeful CJ a trecut la problema drumurilor județene.

„Aș vrea să dezvolt astăzi, tema ce ne doare cel mai mult, cea a drumurilor județene. Aici sunt două categorii de drumuri, unele acoperite cu contracte prin PNDL și altele care urmează să fie întreținute prin contractul de întreținere pe timp de vară al Consiliului Județean. În ceea ce privește întreținerea drumurilor, licitația este spre final iar dacă nu sunt contestații, în data de 27 iulie vom semna contractul de întreținere pe timp de vară. Ştiu că fiecare primar o să zică să începem la el întreţinerea, o să fie imposibil dar o să încercăm să mobilizăm cât se poate de mult constructorul ca să se apuce măcar de rectificat suprafaţa existentă”, a subliniat șeful CJ.

Pataki le-a cerut primarilor să conlucreze cu CJ, pentru ca să nu fie desfăcute drumuri proaspăt asfaltate, pentru alte tipuri de lucrări.

„Acolo unde știți că urmează să se reabiliteze drumurile, să ne comunicați dacă aveți planuri de investiții edilitare care prevăd spargerea drumului, fie că vreți să schimbați conducte, să băgați apa sau gaz pentru că dacă pune asfaltul nou nu o să acceptăm să venim după nici un an să îl spargem și o să vă treziți că nu o să aveți aviz de la noi pentru acele lucrări”, le-a transmis Pataki primarilor prezenți în sală.

Pataki

primari

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.