BNR: Toți banii vor fi schimbați

bani

Banca Naţională va lua decizia de modificare a tuturor bancnotelor şi monedelor într-una din şedinţele viitoare ale Consiliului de Administraţie. Această măsură vine după ce preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care se modifică Stema țării noastre şi se adaugă pe capul acvilei o coroană. Potrivit legiuitorului, Banca Centrală poate lua această decizie până în 2018.

„Se va face o mică schimbare de matriţă, atât pentru bancnote, cât şi pentru monede, modificare care să includă coroana de pe capul acvilei din cadrul stemei”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, toate băncile, marile reţele comerciale şi toţi actorii implicaţi vor fi anunţaţi din timp pentru a accepta noile bancnote şi monede.

Suciu a subliniat și faptul că banii care vor avea stema cu acvila cu coroană vor circula în paralel cu banii vechi, deoarece procedura de înlocuire va fi una de retragere naturală a banilor pentru a nu genera costuri foarte mari cu emiterea de monedă nouă. Practic, banii uzaţi se scot periodic din circulaţie şi sunt înlocuiţi cu noii bani cu stema schimbată.

Un Comentariu la "BNR: Toți banii vor fi schimbați"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.